Neli valda ei nõustu Rail Balticu trassivalikuga Pärnumaal

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Illustreeriv foto.
Raudtee. Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik

Are, Tootsi, Tori ja Vändra vald ei nõustu Rail Balticu trassikoridori valikuga Pärnumaa osas.

Valitsuskabinet andis 20. novembril toetuse majandusministeeriumi esitatud Rail Balticu raudteeühenduse trassieelistustele, mille järgi Harjumaal jätkatakse kahe trassikoridoriga ja Raplamaal sai toetust maavanema ettepanek, kuid Pärnumaal jätkatakse ühe trassiga, vahendas ERRi uudisteportaal.

Are, Tootsi, Tori ja Vändra valla ühisavalduses rõhutatakse, et vallad on planeerimise käigus teinud korduvaid ettepanekuid Rail Balticu trassi paigutamiseks olemasolevasse raudteekoridori.

Vallad märgivad, et Pärnu maavanema pakutud lahendus, kus trass ei poolitanud külasid ega läbinud Taarikõnnu loodusala, oli leitud omavalitsuste, elanike, planeerija ja looduskaitsjate kompromisslahendusena, mille tarbeks tegid kõik osapooled järeleandmisi.

"Pakutud kompromisslahendusega mitte arvestamine annab piirkonna elanikele ja omavalitsustele selge signaali, et nende arvamus ei oma planeerimiseprotsessi käigus vähimatki tähtsust. Jääb arusaamatuks, millist tähtsust omab valitsuskabineti seisukoht tervikuna, sest planeerimisseadus annab küll valitsusele võimaluse maakonnaplaneering algatada, kuid ei anna vähimatki võimalust otsustada planeeringu lahenduste üle," seisab ühisavalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles