Kilingi-Nõmme uus piirkonnajaam parandab elektrivõrgu kvaliteeti

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi Kilingi-Nõmme piirkonnaalajaam.
Elektrilevi Kilingi-Nõmme piirkonnaalajaam. Foto: Elektrilevi

Elektrilevi võtab täna ehitajalt vastu 1,13 miljoni euroga uuendatud Kilingi-Nõmme piirkonnaalajaama, mis varustab elektriga 6480 majapidamist ja ettevõtet Saarde, Häädemeeste, Surju ja Tahkuranna vallas.

Elektrilevi juhatuse liige Jaanus Tiisvend ütles, et uuendustööde tulemusel tõuseb piirkonna elektrivõrgu juhtimine uuele tehnoloogilisele tasemele.

„Tänapäevased seadmed võimaldavad Elektrilevil sündmustest saada operatiivset infot, avastada distantsilt rikkekohti ja taastada elektrivarustuse klientidele senisest kiiremini,“ ütles Tiisvend. Ta lisas, et tänu uuele alajaamale väheneb ulatusliku elektrikatkestuse võimalus ja paraneb elektriohutus.

Suuremad tööd Kilingi-Nõmme alajaamas olid uue alajaamahoone ehitamine, nüüdisaegsete jaotusseadmete paigaldamine, elektrivõrguga ühendamine ja tööle rakendamine. Möödunud aasta lõpus alanud ja pea aasta kestnud ehitustööde peatöövõtja oli AS Elektritsentrum.

Kilingi-Nõmme alajaam oli rajatud 1962. aastal. Seadmed olid pika kasutusea tõttu amortiseerunud ja viimastel aastatel olid alajaamas sagenenud rikked. Osa seadmete vananenud konstruktsiooni tõttu oli alajaamas tekkinud tulekahju oht.

Valga-Uulu maantee ääres asuv Kilingi-Nõmme piirkonnaalajaam varustab 484 väiksemat alajaama Lõuna-Pärnumaal. Ettevõtetest varustab alajaam elektriga näiteks Saint-Gobaini kergkruusatehast, mööblitootjat Taritvo ja Surju loomafarmi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles