Jüri Jaanson: Kindel samm heaoluriigi suunas

Jüri Jaanson
, riigikogu liige (Reformierakond)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson.
Jüri Jaanson. Foto: PP

Reformierakonna peamisi strateegilisi suundi on majanduse, ühiskonna heaolu ja igaühe sissetulekute kasv. Seda suunda hoiame ka enne 2015. aasta riigikogu valimisi, mil soovime saada valijate mandaati oma järgmise nelja aasta programmile. Toome välja maksumuudatuste kava, millega keskmist palka teeniva inimese tööjõumaksud vähenevad 756 euro võrra aastas.

Meie majanduse arengus on aastate jooksul olulist mõju avaldanud Reformierakonna kaks varasemat põhimõttelist tööjõumaksude alandamise reformi. Kahtlejaid jagus, kui 2000. aastal tuldi kõigepealt välja ettevõtete reinvesteeritud kasumi vabastamisega tulumaksust. Ometigi sai sellest suure otseinvesteeringute sissevoolu tõttu alus tuhandetele töökohtadele.

Teine oluline ja põhimõtteline muudatus oli üksikisiku tulumaksu alandamise kava. Kümne aastaga on tulumaks alanenud kuus protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles