Juhtkiri: Petlik energiasüst

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kahe aasta eest andis nüüdne Pärnu linnavolikogu liige Kätlin Joala Keskerakonna Pärnu piirkonna juhatuse nimel linnapea Toomas Kivimägile üle pöördumise, milles paluti välja töötada “tegevuskava lastele ja noortele energiajookide reklaami ja müügi vähendamise ning laste ja noorukite terviseteadlikkuse tõstmise kohta”.

Pärnu linn aktiivselt tegutsema ei asunud ja teema jäi õhku, kuid riigi tasandil mõeldi energiajookidele ja nende mõjule. Sel nädalal tutvustati põllumajandusministeeriumi, tarbijakaitseameti, tervise arengu instituudi ning veterinaar- ja toiduameti välja töötatud energiajookide turustamise head tava.

Heas tavas, millel pole küll seaduse jõudu, kuid millest kauplused võiksid juhinduda, seisab muu kõrval, et “müügikoht võib keelduda energiajoogi ja sarnase toidu müümisest alaealistele”. Energiajoogi märgistusel ja reklaamis ei ole aga soovitatav viidata sellele kui janu kustutavale joogile või spordijoogile. Samuti ei ole energiajoogi või samalaadse toidu puhul soovitatav viidata sellele kui energiat andvale joogile/toidule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles