Simson mõtleb elu lõbusaks

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simson von Seakyli selja tagant paistavad tema skulptuurid – taga paremal monument maailma ühele koledamale monumendile Tallinnas; taga vasakul teos Viru Ranna konservikarpidest ainesel “Vanamees ja meri”, mille siltidel ta ise kalurina ilutseb; ees tema kalapeade kollektsioonist inspiratsiooni saanud teos ja taeva poole ammuv lehm.
Simson von Seakyli selja tagant paistavad tema skulptuurid – taga paremal monument maailma ühele koledamale monumendile Tallinnas; taga vasakul teos Viru Ranna konservikarpidest ainesel “Vanamees ja meri”, mille siltidel ta ise kalurina ilutseb; ees tema kalapeade kollektsioonist inspiratsiooni saanud teos ja taeva poole ammuv lehm. Foto: Urmas Luik

Seaküla Simson on näinud Afganistanis elu karmi poolt ja teab, et elu võib olla üürike, seepärast ei tasu kõike liiga tõsiselt võtta.

Kõrvulukustavad püssipaugud Simsonit ei hirmuta, küll tekitasid need kõhedustunnet näitusepublikus ja panid nii mõnegi lapse tihkuma, kui skulptor ühes kaaskondlastega sõjaajaloo klubist Front Line asus oma happening’is näituse avapäeval kunstiröövleid vintpüssidest maha kõmmutama.

Röövlid said tabatud ja Seaküla Simsoni pronksskulptuuride näitus on juba hea hulk nädalaid uue kunsti muuseumis avatud, nii et võib rahuliku südamega vaatama minna – skulptuurid on lõbusad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles