Nooremad sõbrad kuulasid jõulujuttu

, klassiõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla kooli lapsed lugesid lasteaiamudilastele jõulujuttu ette.
Raeküla kooli lapsed lugesid lasteaiamudilastele jõulujuttu ette. Foto: Erakogu

Inimestel on tore komme kõige pimedamal ja energiavaesemal ajal jagada üksteisega hoolivust ja hingesoojust. Esimese advendi puhul käisid Raeküla kooli 2.b klassi õpilased Raeküla lasteaia lastele jõulujuttu lugemas.

Kogu klassiga oma vanasse lasteaeda külla minemise plaan oli küpsenud juba pikemat aega. Lõpuks soovid ja teod ühtisid ning peale lugemise ilmekuse sai harjutatud uute jõululaulude sõnu ja tantsusamme, et nooremaid sõpru rõõmustada.

Eelmisel õppeaastal liitusid Raeküla kooli esimesed klassid Pärnus pilootkoolina lastekaitse liidu algatatud programmiga „Kiusamisest vabaks!“ , mis oli kasutusel olnud ka Raeküla lasteaias. Seal  sissekäidud rada oli koolilapsena lihtne jätkata.

Jutuajamised ja tegevused toetuvad neljale väärtusele: sallivus, austus, hoolivus ja julgus. Väärtusi lahti rääkides ja mõtestades kasvab empaatiatunne, mis annab võtme lastevaheliste pingete lahti harutamiseks ja loodetavasti ka ennetamiseks. Lapsed hoolivad üksteisest, kiusamise korral sekkuvad ja kaitsevad kaaslast, kes seda ise ei suuda.

„Kiusamisest vabaks!“ programmi üks osa on sõbraprogramm, kus vanemad lapsed leiavad endale nooremad sõbrad, keda kooliga kohanemisel toetada. Advendijutu ettelugemisega tegimegi algust vanemate ja nooremate koostööga, kust mõlemad saavad häid elamusi ja kogemusi. Edaspidiste külaskäikudega tahame süvendada sõbrapaaride suhtlust, mis jätkub juba põhjalikumalt järgmisel sügisel, kui lasteaia sõbrad kooli tulevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles