Riik annab erakoolide kuludeks 4 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haridus- ja teadusministeerium saab tänavusest riigieelarvest 4 miljonit eurot, et katta kohalike omavalitsuste riigile esitatavad nõuded erakoolide kulutuste hüvitamiseks, milleks andis omavalitsustele õiguse riigikohtu hiljutine otsus.

Kolmapäeval riigikogus lõpphääletusele pandud 2014. aasta riigieelarve muutmise eelnõus on ministeeriumile antava 4 miljoni euro katteallikatena märgitud Riigi Kinnisvara ASi täpsustunud eelarve, õpilaste väiksemast arvust tulenev õppetoetuste jääk ja õppelaenude kavandatust väiksem tagasimaksmine sügava puudega laste vanematele oodatust väiksema taotlejate arvu tõttu.

Tallinn ja Tartu on teatanud, et nõuavad riigi käest tagasi mõlemad 1,9 miljonit eurot. Ka Pärnul on õigus viimase nelja aasta eest saada 850 000 eurot, mille omavalitsus loodab riigi käest tagasi saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles