Endlas näeb ajalehe joonistusvõistluse töid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla teatris näeb Pärnu Postimehe korraldatud laste joonistusvõistlustele saadetud töid.
Endla teatris näeb Pärnu Postimehe korraldatud laste joonistusvõistlustele saadetud töid. Foto: err.ee

Ajaleht Pärnu Postimees korraldas 2015. aasta kalendrisse piltide leidmiseks laste joonistusvõistluse, kuhu laekus ligi 1000 tööd, millest kalendri tarvis tosina väljavalimine võttis omajagu aega.

Meelsasti joonistasid lapsed oma ema, aga ka loodust. Kõiki töid saab vaadata Endla teatri sammassaalis avatud näitusel, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Konkurss kandis nime "Mina märkan" ja lastel oli valida 12 teema vahel ehk üks teema iga kuu kohta, populaarsemateks osutusid "Minu emme", "Metsa ilu" ja "Mets ja tema elanikud".

Kõik need teemad leidsid kujutamist üle 100 pildil, kokku tuli joonistusi 974. Osales koduseid lapsi, aga kõige rohkem tuli pilte siiski lasteaedadest.

Pärnu Postimehe levi- ja turundusjuht Erkki Lumisalu ütles, et 12 pilti on juba välja valitud ja kalender trükkimisel. Aga sellist konkurssi ei teinud üksnes Pärnu Postimees, vaid kõik Ühinenud Ajalehtede maakonnalehed.

Näitus jääb Endlasse jaanuari keskpaigani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles