Unistused oma kodust hääbuvad rohtunud põllul

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Are vallas üsna Tallinna-Pärnu maantee lähedal jagati arendusala 33 krundiks, ehitama on hakatud viit maja, kuid vaid kaks neist on elamiskõlblikud ja kasutavad lokaalset vett ja kanalisatsiooni. Arendaja pankroti järel ostis arendusala tee kohtutäiturilt välja vald.
Are vallas üsna Tallinna-Pärnu maantee lähedal jagati arendusala 33 krundiks, ehitama on hakatud viit maja, kuid vaid kaks neist on elamiskõlblikud ja kasutavad lokaalset vett ja kanalisatsiooni. Arendaja pankroti järel ostis arendusala tee kohtutäiturilt välja vald. Foto: Ants Liigus

Kuidas tekitada ilusa kodu tunnet, kui su uue maja ümber – seal, kuhu arendaja oli kavandanud veel 30 eramut – kasvab võsa?

Nii võiks küsida Are vallas Kurena külas elav pere, nii võiksid küsida need, kelle unistus oma kodust hääbub rohtunud põllul, millele enne kinnisvaramulli lõhkemist plaaniti Gyproci-külvi.

Are vald on Pärnu lähedalt vaid üks näide riigikontrolli auditist, mis võttis vaatluse alla 30 omavalitsust, neist neli Pärnu maakonnast: Pärnust vähem kui 20 kilomeetri kaugusele jääva Are kõrval linna piirinaabrid Sauga, Paikuse ja Tahkuranna valla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles