Kommentaar: Oluline, et toit maitseks hea

Sirje Potisepp
, Eesti toiduainetööstuse liidu juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Potisepp.
Sirje Potisepp. Foto: PP

Toidutööstused ei saa loota ainult kohaliku tooraine peale, sest üldjuhul kogu Eesti ja eksporditurgude nõudluse rahuldamiseks toorainet ei jätkuks. Rolli mängib hooajalisus: nii Salvest kui Felix ostavad meelsasti kurke kohalikelt põllumeestelt, aga nad ei saa lubada endale määramatust, mis on tingitud näiteks halva aasta väiksest saagist või kõikuvatest maitseomadustest. Tarbija teab, mida ta oma lemmiktoodet ostes saab, ja muutused toote maitses või kvaliteedis pahandaksid teda kindlasti.

Kahtlemata on küsimus hinnaski. Tööstus ei saa maksta kohalikule põllumehele tooraine eest hinda, mis kruvib toote lõpphinna tasemeni, kus tarbija haarab poeletilt odavama importtoote järele.

Harjumus jälgida toiduainete pakendeid ja märgistust korrektse info saamiseks kujuneb ajapikku ja paljudele on see niisama loomulik kui hinnanumbri vaatamine. Kõige olulisem on ikkagi see, et toit maitseks hea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles