Koidula muuseumis loeti Koidulat ja Contrat

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula muuseum Pärnus Jannseni tänaval.
Koidula muuseum Pärnus Jannseni tänaval. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linna koolide kolmkümmend kuus parimat ilulugejat esitasid Koidula muuseumis Lydia Koidula ja Contra loomingut - toimus üleriigilise etluskonkursi "Koidulauliku valgel" piirkonnavoor.

Pärnu linnavalitsuse hariduse- ja kultuuriosakonna üldhariduse spetsialist Virve Laube teatel said muuseumi õdusas klassitoas õiguse luulelugemise oskust näidata vaid need õpilased, kes olid eelnevalt läbinud koolivooru.

Võisteldi kolmes vanuseastmes. Noorema astme 5.-6. klasside parim lugeja oli Ott Ottender, teise koha sai Paula Kübar,  mõlemad on Ülejõe gümnaasiumist, juhendajad Marge Kanniste ja Marja Tõnts. Kolmanda koha sai Gritt Lelle Mai koolist, juhendaja Inga Kukk. Nooremas astmes pälvisid žürii eripreemiad Kaur Rasmus Tammelaan Vanalinna põhikoolist, juhendaja Eve Hirvela, Mirjam Kits Mai koolist, juhendaja Tiiu Sarv, Jan Karl Oberacker Vene gümnaasiumist, juhendaja Roza Fell ja Kimmo Antero Ilonen Vabakoolist, juhendaja Ott Kilusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles