Koidula kooli aupäevad algavad

Ille Rohtlaan
, Koidula gümnaasiumi õppejuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lydia Koidula.
Lydia Koidula. Foto: Erakogu

Hoolimata kooliaastast asenduspinnal, algavad Pärnu Koidula koolis Lydia Koidulale pühendatud üritused tavapärasel ajal enne jõule: ettevalmistused üleriigilise luulevõistluse korraldamiseks on lõpusirgel ja koolipere on kutsutud traditsioonilisele tõrvikutega rongkäigule Koidula ausamba juurde.

Üleriigiline etlejate konkurss „Koidulauliku valgel“ toob reedel, 12. detsembril Pärnusse luulelugejaid Eesti mitmest maakonnast. Ürituse kaaskorraldajale Koidula gümnaasiumile on see ühtlasi kooli aupäeva üks avaüritusi. Sel aastal kõlab Koidula majamuuseumis Lydia Koidula luule kõrval Margus Konnula ehk Contra luulelooming.

Osalejate arvukus näitab kestvat huvi ja traditsiooni tugevust. Aastast 1997 toimuvat võistlust aitavad korraldada Koidula muuseum ja Pärnu linna haridus- ja kultuuriosakond.

Koidula gümnaasium peab oma traditsioonilisi Lydia Koidulale pühendatud aupäevi  8.–19. detsembrini: 12. detsembri õhtul on tõrvikutega rongkäik Koidula ausamba juurde, seljataga on pea 40aastase ajalooga sõpruskohtumine - teadmiste võistlus Pärnu ühisgümnaasiumiga, kavas on veel klassidevahelised kultuuriviktoriinid, õpilasesinduse korraldatud heategevuslik jõululaat ja jõulupidu klubis Sugar, kuhu on kutsutud Vene gümnaasiumi õpilasedki.

Koidula kooli aupäevad tipnevad aktusega 18. detsembril Pärnu Eliisabeti kirikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles