Pärnus avatakse kujurite ühenduse paberinäitus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumis avatakse paberinäitus. Taies näituselt.
Uue kunsti muuseumis avatakse paberinäitus. Taies näituselt. Foto: Pärnu uue kunsti muuseum

Pärnu uue kunsti muuseumis avatakse teisipäeva õhtul kujurite ühenduse paberinäitus „Paber kanntab kõike“.

Näitus keskendub paberi kui materjali võimalustele ruumi- ja vormimaailmas eesmärgiga tuua esile paberi väljenduspotentsiaal, mis eri kunstnike käsitluses avaldub väga erinevalt. Näituse tööde skaala kõigub miniatuursetest vormimängudest suuremõõtmeliste paberinstallatsioonideni.

Ütlus “Paber kannatab kõike” saab vormi ja kuju, teatas uue kunsti muuseum.

Paberikunsti alged ulatuvad Jaapanisse ja Hiinasse, kust on alguse saanud paberilõikamise kunst, origami ja nüüdisaegsed kunstivormid, nagu näiteks elastne ja plastiline paberskulptuur. Viimastel kümnenditel on märgata elavnenud huvi paberi ruumiliste kasutuse vastu eri kunstivormides kõikjal maailmas. Pärnu näitusel näeb  tunnustatud Eesti skulptorite vaimukaid paberikatsetusi.

Näitusel osalevad Maria-Kristiina Ulas, Aili Vahtrapuu, Terje Ojaver, Hille Palm, Elo Liiv, Tom Gilhespy (Wales, Suurbritannia), Aime Kuulbusch, Gea Sibola Hansen, Eneken Maripuu, Ekke Väli, Eike Eplik, Tõnis Paberit, Rait Pärg, Anne Rudanovski, Tiiu Kirsipuu ja Mari-Liis Tammi.

Kuraatorid on Anne Rudanovski, Mari-Liis Tammi ja Tiiu Kirsipuu.

Näituse raames toimuvad muuseumis paberiteemalised töötoad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles