4H võttis aasta kokku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa 4H noored võtsid aasta kokku.
Pärnumaa 4H noored võtsid aasta kokku. Foto: Erakogu

Pärnumaa 4H noored kogunesid 5. detsembril Tootsi, et anda aru oma tegemistest aasta jooksul.

Üritusele kogunes 150 noort. Avasõnad ütlesid Tootsi vallavanem Kalev Kaljuste ja Tootsi lasteaia-põhikooli direktor Jüri Mets. Pärast Tootsi noortebändi esinemist algas aastakoosolek, kus iga klubi kandis ette oma tegemised ja saavutused sel aastal. Kokkuvõtte tegi noorteaktiiv ja piirkonnajuht Inga Raudsepp. Kinnitati 2015. aasta tegevuskava. Piirkonna töö hinnati väga heaks.

Tuli aeg tänada väga tublit, tegusat ja aktiivset maanoort Laura Jõed Tõstamaalt. Teades, et noortel on kogu aeg nii palju tegemisi, et isegi magamiseks pole aega, kingiti Laurale Wendre padi, et ta veidikegi tukastada saaks.

Lavale kogunes 4H koor. Noored Juurikarult, Pärnjõelt ja Tootsist laulsid kauneid jõululaule ja 4H laulu koos laagrirahvaga, neid juhendasid Ellen Kupar ja Kalli Rõõmusaare.

Siis tuli meie esimene külaline – Imre Kaas Tallinnast. Imre tuletas meelde, kuidas ta väikse poisina jooksis vabriku poole ema töö juurde, kuidas kioskist sai pikka saia. Veel mäletas ta imelikku majakest, mida kutsuti surnukuuriks. Teleajakirjanik jagas noortega teadmisi nii ajakirjaniku kui telesaadete tegemistest ja nimetas oma hobid, mis on klaveri- ja kitarrimäng. Ta soovitas noortel vahel aeg maha võtta.

Õhtu jätkus tantsuga. Alustati nagu kaheaastased lapsed „Pingviinitantsuga“, jätkati teise klassi tasemel: „Kaks sammu sissepoole“. Kui jõuti kooli lõpetamise vanusesse, tantsiti väga hoogsalt tantsu „Ariva“. Aastad tegid ringe ja jõutigi vanusesse 88, kus tuli ettekandele tants „Rehealune“. Lõpetati rõõmsalt „Kirbutantsuga“, mille käigus tuli „kirbud“ sõpradele laiali jagada, et tantsu jätkuks lausa keskööni.

Siis oli aeg kõigil tuttavaks saada meie õhtu järgmise külalise – Hedi Maaroosiga. Hedi on klubi Kärmed Tootsikad liige, kuid töötab Tartus Vanemuise teatris ja esineb „Ooperifantoomis“. Kuulasime huviga Hedi muljeid teatrist ja lavapartneritest. Hedi laulis imekauni laulu, mis tõi kõigile külmavärinad ihule, sest tema hääl oli nii võimas ja kaunis. Vastu sai võetud otsus, et märtsis sõidetakse Tartusse teatrisse, et veel kord Hedi kaunist laulu kuulda.

Nüüd riietuti soojalt ja võeti ette mõnus teekond ringbasseiniparki, et süüdata pihlapuul andvendilaternad. Kui koolimaja juurde tagasi jõuti, olid emotsioonid laes, sest taevas vallandus ilutulestik.

Saalis algas mäng „Me armastame 4Hd“. Kaasa mängisid meie sõprusklubi noored Läti 4Hst. Õhtust programmi juhatas Heleri All.

Siis oli noortel vabadust rohkem, kes diskotas, kes ajas uute sõpradega juttu, osa väiksemaid suundus aga unemaale.

Igal täistunnil kõlistasid päkapikud kellukest ja kolm õnnelikku said loosi tahtel kingitused.

Hommikul, kui võimeldud ja kõht korralikult täis söödud, alustati inimjalgpalliga. Pärast seda võtsid jutujärje üle Läti noored. Koos tantsiti läti rahvatantsu „Cepa-cepa“ ja lauldi „Aisakella“ läti keeles. Noored said Läti 4H logodega kotte ja märkmikke lätikeelsete sõnade tundmise eest.

Nüüd oli aeg meisterdada. Sirje Kaska ja Riina Kappaku juhendamisel valmisid küünlaalused ja inglid. Klubi Kärmed Tootsikad noored Liis, Karoli, Lisanne, Daily, Eneli ja Katrin õpetasid tegema jõuluvaase, jõulutähti ja ajakirjadest kuuski. Juhendaja Ülle Variku tehtud maitseainepurkidest maitsmise ja nuusutamise võitsid Tõstamaa tüdrukud.

Aasta viimane üritus lõpetati suurviktoriiniga, kus olid 4H küsimused pooleks loodusküsimustega. Võitjateks osutuseid kõik klubid, autasuks suur kambakalli.

Kui enne teeleminekut tänukirjad käes, kõht täis ja Tootsi tüdrukute tants vaadatud, tehti viimane kindel otsus: kohtume 16.–17. jaanuaril Lindi lasteaias-algkoolis, kus korraldavad aasta esimese ürituse klubi A-rühm ja juhendaja Tarmo Tõnismann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles