Aasta terviseedendaja tiitli pälvivad Helen Solovjev ja Kardo Ojassalu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu 2014. aasta terviseedendajateks nimetati Helen Solovjev ja Kardo Ojassalu.
Pärnu 2014. aasta terviseedendajateks nimetati Helen Solovjev ja Kardo Ojassalu. Foto: Erakogu

Pärnu 2014. aasta terviseedendajateks nimetati Helen Solovjev ja Kardo Ojassalu. Tunnustus neile antakse üle reedel seminari "Tervis algab täna" raames Pärnu keskraamatukogus.

Helen Solovjev ja Kardo Ojassalu on tantsuõpetajatena koos töötanud aastaid. Nad on Pärnu kunstide maja tantsuõpetajatena viinud sadu lapsi ja noori tantsumaailma, pannud neid oma keha valitsema ja kasvatanud neis enesekindlust ja -usaldust.

Tänavu kevadel kutsus Zonta Pärnu klubi tantsuõpetajad appi korraldama heategevuskontserti lähisuhtevägivalda kannatanud laste toetuseks. Solovjev ja Ojassalu lõid peale kontserdi lavastamise residentuuri, kus valmistasid ette kaks tantsuprogrammi, kaasates Pärnu tantsijate kõrvale Viljandi kultuuriakadeemia tantsijad ja koreograafid. Oma tantsudega levitasid nad sõnumit vägivalla laastavast mõjust kogukonnale ja selle noorimatele liikmetele lastele, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Tänavu suvel olid Solovjev ja Ojassalu projekti "Tantsiv liikumine" eestvedajad. Tantsivat liikumist harrastati Rüütli tänaval läbi suve. Uudne harrastus pälvis meedia tähelepanugi.

"Leiame, et Helen ja Kardo väärivad aasta terviseedendaja tiitlit ning tunnustust tehtu eest," lisas Pärnu Zonta klubi president Elen Kihl.

Pärnu Zonta klubi algatatud Pärnu aasta terviseedendaja tiitlit annab Pärnu linn välja alates 2010. aastast. Eesmärk on avaldada tunnustust Pärnu linna elanikule, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega on silma paistnud Pärnu terviseedendamise arendamisel. Tunnustus antakse füüsilisele isikule, kelle töö, tegevus ja isiklik eeskuju terviseedendamises on aasta jooksul silma paistnud erilise tulemuslikkusega ja mõjutanud oluliselt nimetatud valdkonna arengut Pärnus.

Pärnu linna 2014. aasta terviseedendaja tunnustuse annab reedel Pärnu keskraamatukogus seminaril "Tervis algab täna!" üle abilinnapea Jane Mets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles