Kokaõpilased üllatasid Tralli lasteaeda

, lasteaia Trall majandusjuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilased valmistasid koos Tralli lasteaia mudilastega süüa.
Pärnumaa kutsehariduskeskuse kokaõpilased valmistasid koos Tralli lasteaia mudilastega süüa. Foto: Erakogu

Käes on jõulukuu. Lapsed sätivad aknalauale susse ja ootavad pikisilmi päkapikke. Nii suured kui väikesed püüavad sel kuul olla sõbralikumad, töökamad, sõnakuulelikumad kui tavaliselt. Püüame öelda üksteisele häid ja tunnustavaid sõnu, mille tihtipeale unustame.

Lasteaial Trall on vahva koostööpartner: Pärnu kutsehariduskeskuse koka eriala õpilased oma juhendaja Taisi Talvistega. Meie lasteaed tähistas novembris 36. sünnipäeva, külla olid kutsutud esimese kursuse koka eriala õpilased. Õhtusöök otsustati valmistada koos lastega, haarates kogu lasteaiaperet. Ettevalmistustööd tehti juhendaja ja lasteaia kokkade saatel köögis ning siis mindi rühmadesse.

Oh seda rõõmu ja sagimist, mis rühmades lahti läks! Lapsed valmistasid endale ise õhtusöögi ja just sellise, millise nad tahtsid. Nende nägudelt võis lugeda välja töörõõmu, huvi ja põnevust. Menüüsse kuulusid Vinku vardad juur- ja puuviljadega ja kamapallid. Tublidele lastele meisterdasid noored kokad vahva „siilipoisi“ viinamarjadega.

Noored kokad panid end proovile. Koolieelikuid juhendades tundsid nad vastutust ja pidid oskama juhendada. Paljud küsimused, mida lapsed esitasid, pidid saama vastuse. Selline ettevõtmine oli õpilastele proovikivi.

Soojustundega tahame tänada juhendaja Taisi Talvistet ja esimese kursuse koka eriala õpilasi, kellega leppisime kokku, et kohtume järgmisel aastal.

Soovime teile kaunist jõuluaega ja poetagu päkapikk kõigi sussidesse midagi maitsvat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles