Visa väärkütja nörritab naabreid ja päästjaid

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reinu pliit ei kannata kriitikat ega kütmist.
Reinu pliit ei kannata kriitikat ega kütmist. Foto: Ants Liigus

Viis korda on päästeamet pidanud viimaste nädalate jooksul kihutama Pärnus Hariduse tänaval asuva pisikese puumaja juurde, mille ühes korteris elav väärkütja keelust hoolimata pliidi alla tule on teinud.

Otseselt tulekahju pole Rein oma lagunenud pliidiga veel põhjustanud. Küll ajab see tossu sisse sellistes kogustes, et see immitseb välja hoone akendest ja paneb suitsuandurid üürgama pisikese maja teises korteris, kus elab noor, kolmandas klassis õppiva lapsega pere.

“Laps tuleb koolist koju, helistab, et vanaisa, kus sa oled, kõik on suitsu täis,” rääkis teisipäeval majale uue korstnapitsi ladunud vanaisa Armand, kes on oma silmaga näinud, kuidas naabrimees Rein enda ja kogu majarahva hoolimatu kütmisega ohtu on seadnud. “Leek käib pliidi alt välja, suitsuving on laest niipalju madalamal, et ta on seal kükakil maas või läheb üldse kodust minema,” kardab Armand, et ühel päeval paneb Rein maja põlema või lämmatab naabrid suitsuga ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles