Võrkpallilegendid annavad ühe etenduse veel!

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Toobal, Kristjan Õuekallas, Avo Keel ja teised ESS Pärnu pallurid Eestis sajandi alguses kaotusi ei tundnud.
Kert Toobal, Kristjan Õuekallas, Avo Keel ja teised ESS Pärnu pallurid Eestis sajandi alguses kaotusi ei tundnud. Foto: Ants Liigus

Täna üritab Pärnu VK Tartus Eesti karikat võita, aga kahe nädala pärast tuleb selleks, et anda oma pöidlahoidjatele viimane ühisetendus, korraks kokku ESS Pärnu võrkpalliklubi sajandi alguse kuldne meeskond.

Toona ehk hooaegadel 2000 sügisest kuni 2006 kevadeni mängiti kodumängud Pärnu Rabahallis, kuhu mahtus eurosarjamängude ajal nagu kilud karpi ligi tuhat pealtvaatajat. Euroopa meistrite liiga alagrupikülalistega kohtuti Tallinnas Saku Suurhallis. Rännati, ja rohkem võitude kui kaotustega Prantsusmaal, Portugalis, Saksamaal, Venemaal, Ukrainas ja mujal.

Niisugust edu kui ESS Pärnu VK siis saavutas, ei ole Eesti võrkpallis klubitasandil olnud enne ega pärast, ja mis kõige meeldivam, selle meeskonna tuumaks oli 1980/81 sündinud pärnakate ehk oma poiste plejaad Argo Meresaar, Raimo Pajusalu, Jaanus Nõmmsalu, Kristjan Õuekallas, Sten Esna ja Rivo Vesik. Nende ümber ehitati meeskond, kes ei tundnud kodus viis aastat kaotusi ja jäi vaid ebaõnne läbi ilma eurokarikast. Pärnakatest olid hilisematel euroaastatel meeskonnas veel Meris Merisaar ja Ergo Sartakov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles