Pärnu neiu õhutab luulehuvi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon

Pärnu neiu Liisa Lotta Tomp algatas oma luulekoguga kampaania “Loe läbi ja anna edasi”, et suurendada eestlaste huvi luule vastu.

18aastane Liisa Lotta Tomp andis tänavu välja oma esimese luulekogu “Ajades taga üht vaikust” aja jooksul sahtlisse kogunenud luuletustest ja algatas kampaania, mille kaudu on eestimaalastele tasuta jagatud 50 luulekogu.

Autori sõnade järgi tekkis tal idee luulekogu avaldada kooli uurimistöö raames, sest oli soov saada praktiline kogemus raamatu avaldamisest ja projekti juhtimisest.

“Raamatu väljaandmiseks vajaliku rahasumma kogusin Hooandja keskkonna toetustega,“ rääkis Tomp. „Et luulekogu avaldamisel ei olnud kasu saamise eesmärki, saatsin esimesed trükikojast saabunud raamatud tänutäheks toetajatele ja järgmistega algatasin “Loe läbi ja anna edasi” kampaania.”

Tombi jutu järgi tekkis tal kampaania mõte rongiga Pärnust Tallinna sõites, kui üks sõitja tema luuletamise vastu huvi tundis. „Otsustasin talle oma luulekogu kinkida,“ rääkis Tomp. „Olen laiali jaganud juba 50 luuleraamatut ja osa neist on ringiga minu tutvusringkonda tagasi jõudnud.”

Mattias Politoli nime all välja antud luulekogu “Ajades taga üht vaikust” tiraaž on 200 eksemplari. Kogumik sisaldab luuletusi kodu, elu ja surma teemadel, kuid keskpunktiks on elus olev hea. Ilmunud on video, millel autor oma luuletust esitab.

Hooandja.ee projekt - Luulekogu „Ajades taga üht vaikust“ from Hooandja Ee on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles