Sorge ja Rosin muigavad enda ja elu üle

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sorge kaalus oma performance’is rahva kombel ühe ja teise uksepoole vahel, kuni valmis sai teos “Lõimumine”.
Sorge kaalus oma performance’is rahva kombel ühe ja teise uksepoole vahel, kuni valmis sai teos “Lõimumine”. Foto: Alar Raudoja

Pärnu linnagaleriis raekojas avati kaks näitust korraga: Viljandimaa mees Rait Rosin maalis üles kõikvõimalikud tööd, mida kunstnikud “vabal ajal” teevad, ja türilane Margus Tiitsmaa ehk Sorge noppis ideid elust endast.

Sorge pani oma näitusele pealkirja “Ervin on kohal” ühe oma maali järgi, sest see iseloomustab kaudselt kogu väljapanekut. Kunstnik on siin kohal maalide, installatsioonide ja skulptuuridega, mis mõeldud peegeldama tänapäevast eklektikat nii sotsiaalses kui materiaalses mõttes. See on käesoleva aasta looming.

Kunstnik möönis, et tal on tänavu hea aeg, üks paremaid aastaid loomingulises mõttes. Ideed sünnivad tal peas justkui iseenesest ja neid pole vaja olnud valu ja vaevaga välja punnitada. “Nagu varrukast oleks tulnud. Pole vaja olnud ei nutta ega viina võtta. Vahel on õnne,” muheles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles