Luitemännikus annab harvendusraie puudele kasvuruumi

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häädemeeste vallas Majaka külas aitab kuivanud, kahjustatud või kängu jäänud puid maha võtta harvester ehk saaglõikur.
Häädemeeste vallas Majaka külas aitab kuivanud, kahjustatud või kängu jäänud puid maha võtta harvester ehk saaglõikur. Foto: Ants Liigus

Tormijärgse nädalavahetuse järel nõudis e-kiri toimetust vaatama, kuidas rannaäärseid luitemetsi Metsakülast Iklani maha raiutakse. Lootusega, et kui praegu lärmi lüüa, ehk õnnestub Häädemeeste keskuse ümbruse mets veel päästa.

Väidetava suurejoonelise metsahävitamise asemel selgus, et riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Pärnumaa metskonnas käib harvendusraie, mis toimub ka vana Ikla tee ääres Kabli ja Treimani vahel, kus kirjasaatja hinnangul avaneb eriti jube pilt.

Metsamajanduses võhik võib tõesti õlgu võdistada, sest nimetatud piirkonnas ragistab männiku all harvester ehk langetustraktor: haarab haaratsitega tüvest, järab sellelt oksad ja heidab parajasse mõõtu lõigatud puu kõrvale. Siit-sealt turritavad igihaljad Kihnu jõulupuu oksad ja hakkavad silma värsked kännutüükad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles