Kihnu ja Pärnu vahel asub reisijaid lennutama Saksa firma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuk. Pilt on illustratiivne.
Lennuk. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Pärnu ja Kihnu vahet hakkab kahel eeloleval talvel lendama Saksa firma FLN Frisia-Luftverkehr GmbH Norddeich lennuk, mis teeb esimese reisi eeldatavasti jõulupühade ajal.

Pärnu maavanem ja lennufirma esindaja sõlmisid lepinguesmaspäeval.

Pärnu maavalitsuse transpordinõunik Avo Rahu rääkis, et esimene riigihange Kihnu lennukile kukkus läbi, sest liini teenindamiseks ei tehtud ühtegi pakkumust.

Uus hange toimus väljakuulutamata läbirääkimistega ja maavanema korraldusega kutsuti sellel osalema viis firmat. Kohale tuli kaks, mis tegid ühispakkumuse. Esialgu üsna karmi ja kõrge hinna üle peetud läbirääkimiste järel soostus majandus- ja kommunikatsiooniministeerium pakkumusega.

Kuna Eestis ei olnud Kihnu muruväljakule maandumiseks sobivat lennukit ja see oli ühispakkujatel eellepinguga renditud Saksa firmalt, tekkis uus mure, sest Eesti ja Saksa lennuamet ei jõudnud omavahel vormistada lepingut Saksamaalt renditud lennuki hoolduse järelevalve korraldamiseks Eestis.

“Tulemuseks saime, et FLN nõustus teenindama Pärnu-Kihnu liini alltöövõtjana lepingu alusel eduka pakkujaga BN Holding OÜ, mida esindab Ülo Mäll,” selgitas Avo Rahu.

Mälli firmale kuuluv lennuk teenindab ka Pärnu-Ruhnu liini.

Pärnu-Kihnu õhuteed teenindab lennuk lepingu kohaselt sel ja tuleval talvel ning teeb graafiku järgi kummalgi hooajal riigi toetusega plaaniliselt 260 lendu.

Lennuk on niisama suur nagu eelmine, selles on kaheksa reisijakohta ja üks piloot ning vajadusel saab üheksanda reisijakoha väiksemat mõõtu inimene ees piloodi kõrvaltoolil. Hea ilmaga kestab õhusõit Pärnust üle mere 40 kilomeetri kaugusele Kihnu saarele veerand tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles