Galerii: Viiking pani uuele veekeskusele nurgakivi

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu taastusravikeskuse Viiking siseõuel pandi täna pärastlõunal nurgakivi uuele veekeskusele ja saunakompleksile, omapärase arhitektuurse lahendusega kompleks valmib suveks.

Ainulaadseks muudab juurdeehituse mitu asjaolu. Esiteks fakt, et 1000ruutmeetrine laiendus kerkib siseõue, mis tähendab, et kompleks on neljast küljest Viikingi olemasolevate korpustega ümbritsetud. Pool uuest kompleksist peidetakse maapõue, ülejäänu ehk maapealne osa hakkab küündima korpuste teise korruseni.

Omamoodi on seegi, et veekeskuse katusele rajatakse madalhaljastusega aed. Õhukese mullakihiga katusel rohetab muru, seal kasvavad lilled ja põõsad ning üks pihlakas. Soojal ajal saab katuseaias päevitustoolil mõnuleda ja päikest võtta, muul ajal kas või niisama värsket õhku hingata ja läbi katuseakende alla basseinidesse kiigata. Ühte aia serva on kavandatud väike mänguplats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles