Andres Herkel: Riigikogule edastatud kollektiivse pöördumise (3940 allkirja) käsitlemisest

Andres Herkel
, Eesti Vabaerakonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Andres Herkel (IRL).
Riigikogu liige Andres Herkel (IRL). Foto: Peeter Langovits

Kunagi kirjutan ehk memuaare. Aga võib-olla mitte. Üheksakümnendad väärivad memuaare, kuid kas ka selle sajandi algus? Pigem võib koguda väikesi sarkastilisi anekdoote. Ainest leidub, võtame kas või mõne põhiseaduskomisjoni koosoleku.

Näiteks selle, kus arutati Jüri Adamsi algatatud pöördumist lõpetada erakondade ületoitmine. Põhiseaduse isa istub aukohal, ta kuulatakse täitsa ära. Avalikke iroonilisi muigeid püütakse peita.

Eestis saavad riigikokku jõudnud erakonnad riigieelarvest Euroopa teiste riikidega võrreldes üleküllaselt raha. Vähemalt kolm korda rohkem, kui suhestada sisemajanduse koguproduktiga. See raha, kokku 5,4 miljonit, on sihtotstarbeta ja kulub peamiselt lausreklaamiks. Ei järgita kuldset põhimõtet, et keegi ei peaks saama riigieelarvest rohkem raha, kui ta ise suudab liikmemaksude ja annetuste näol koguda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles