Päkapikupäev on tore traditsioon

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traditsiooniline päkapikupäev Vanalinna koolis.
Traditsiooniline päkapikupäev Vanalinna koolis. Foto: Erakogu

Pärnu Vanalinna koolis toimus viiendat aastat järjest päkapikupäev.

Igal aastal enne jõuluvaheajale minekut on õpilastele jõulumeeleolu loomiseks toimunud teistsugune koolipäev. Tänavu oli valida ligemale kolmekümne töötoa vahel ja iga õpilane sai end kirja panna nelja töötuppa.

Töötubades sai näiteks meisterdada jõulukaarte, tantsida, laulda karaoket ja palju muud põnevat teha. Veel võis kätt proovida piparkoogimajade kaunistamises, mis meeldis õpilastele väga. Menukas oli ka sõnasõda, kus õpilased pidid oma kaaslastele sõnu seletama.

Üheksandikud korraldasid kaks töötuba: giidituuri Pärnu kesklinnas ja tantsutoa. Kiiresti said Kuldvillaku, sporditöötoa ja meisterdamistubade registreerimislehed täis. Et meie kool osales ka digipöörde projektis, kasutati mõnes töötoas nutiseadmeid. Neile, kellel  nutiseadet polnud, anti kasutada kooli tahvelarvuti.

Sel aastal tegi Vanalinna põhikool koostööd Jana Tringi erakooliga, kaasa aitasid Inna Sulg WAF tantsukoolist ja muusikaõpetaja Marge Lumisalu.  Jana Tringi erakoolis toimus kaks töötuba, ühte korraldas kaks meie kooli kaheksandikku ja seal said õpilased muusikainstrumente mängida. Teises, rütmi- ja laulutöötoas, tehti laulumänge ja -harjutusi.

Päkapikupäev on meie kooli tore traditsioon, mis võiks kindlasti jätkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles