Pärnu riigigümnaasium võtab ilmet

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii rajatakse väiksemat ventilatsioonikambrit. Taamal renoveerimise käigus kerkinud auditoorium.
Nii rajatakse väiksemat ventilatsioonikambrit. Taamal renoveerimise käigus kerkinud auditoorium. Foto: Ants Liigus

Tööd riigigümnaasiumiks ümber ehitatavas Koidula kooli hoones edenevad jõudsalt ja vahepeal tondilossi meenutanud ehitis on juba päris maja moodi.

„Maja kõrgus on käes, käib fassaadi soojustamine ja akende paigaldamine, põrandatasandused on valatud keldris, esimesel, teisel ja kolmandal korrusel, kõigil neljal korrusel on laotud vaheseinad,” loetles Nordlin Ehitus OÜ projektijuht Kaido Kann objektil tehtud töid. „Katused on soojustatud ja vettpidavad neljakorruselise õppehoone madalamas osas, aula ja söökla plokis, aurutõkked on paigaldatud ventilatsioonikambrite katustes, käib aurutõkke paigaldus võimla osas.”

Loetelule võib lisada, et tänaseks peaks olema valatud ka neljanda korruse põrandatasandus. Eile käsil olnud ettevalmistused lubavad loota, et peagi saavad valatud ventilatsioonikambrite põrandakonstruktsioonidki. Ventilatsiooniseadmed saabuvad kas täna või uue nädala alguses.

Plaanipäraselt laabub liftišahti rajamine: sellega ollakse jõutud kolmanda korruse tasapinnani.

Ennist mainitud akendest oli eilseks tubli kolmveerandi jagu oma kohale saanud ja reaalne on lootus, et ajaks, mil ilm lõpuks talviseks pöörab, on hoonel kõik aknad ees.

Spordisaalil on uued kuppelaknad.

Kui tulevase riigigümnaasiumi võimla põrand ootab veel tegemist, siis üks silma hakkav rajatis on spordisaalis siiski juba paigas. Oma kohal on sein, mis teeb seni 36 meetrit pikk olnud võimla kolme meetri võrra lühemaks: uus ruum peaks tulevikus mahutama hulga koolitööks tarvilikku spordiinventari.

Ehkki Pärnu Koidula riigigümnaasiumi hoone on katuse all, kummitab sedagi renoveerimise ajal osaliselt õige katuseta olnud maja niiskuseoht – sama mure, millega oli hädas naaber ehk Mai kool.

Kuigi mõneski Metsa 21 hoone õppekorpuse koridoris laiutavad praegugi lombid, ei näinud ehituse projektijuht selles ületamatut probleemi.

„Kui ütlen, et ei näe selles probleemi, siis valetan, ehitusel tekib igasuguseid raskusi, mis tuleb töö käigus lahendada,” tõdes Kann. „Aga oleme niisuguseid asja ennegi lahendanud.

Koidula gümnaasiumi ümberkorraldamine

* Projekti rahastamine: Euroopa regionaalarengu fond.

* Toetussumma 5 999 998 eurot.

* Kaasfinantseering 1 058 824 eurot haridus- ja teadusministeeriumilt.

* Omafinantseering 1 180 912 eurot.

* Projekti kogumaksumus 8 239 734 eurot.

* Projekti elluviimise tähtaeg 31.08.2015.

* Projekteerimistööd tegi Esplan OÜ.

* Hoone ehitustöid teeb OÜ Nordlin Ehitus.

Andmed: Pärnu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles