Vindi Volli: Lõpp hea, kõik hea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vindi Volli.
Vindi Volli. Foto: Pärnu Postimees

Panin just sussi jalga, et minna meestega Juhannese juurde kultuuriüritust tegema, kui postiljon telegrammi tõi. Seal oli kirjas, et “ära tule, pane aken kinni, istu kodus, torm teeb nurga taga jõutrenni, ja kui tuled, siis kahetsed”. Võtsin kummiku jalast ära ja hakkasin üle hulga aja natukene mõtlema.

Et kui oleks näiteks igasuguste saadikute vabatahtliku valimise päev, kas valitsus käsiks siis inimestel kodus istuda ning uks ja suu kinni panna. Või et kui kutsutakse maksuametisse seljakotiga paberraha tooma ja valitsus järsku ütleks, et ärge tooge midagi, õues tuul puhub.

Muidugi, ega lihtinimene, kodanikust rääkimata, julge praegugi eriti uulitsale astuda, sest iga nurga ja nuka tagant antakse pidevalt tuld ja pauku. Ma tulin ühel õhtul rumala peaga tasapisi kodukolde poole, kui järsku käis kõva kärakas. Kahjuks mitte see kärakas, mida sina praegu mõtled, vaid üks teine. Panin igavuse pärast muidugi pikkamisi jooksu. Järgmise nurga taga tuli jälle kärakas vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles