Jõulurõõmud Liblika lasteaias

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud Liblika tänava lasteaias.
Jõulud Liblika tänava lasteaias. Foto: Erakogu

Pärnu Liblika tänava lasteaia üks suund sel aastal oli suurendada laste keskkonda  hoidvat ja säästvat mõtteviisi.

Sügisel toimus lasteaias mardilaat, kus müüdi kasutatud mänguasju, lasteriideid ja -jalatseid ning oli võimalus osaleda taaskasutamise töötubades. Lapsed koos vanematega olid kodus korjanud kasutatud sokke, nööpe ja kangajääke Lotte meisterdamiseks ning munakarpe ja ajalehti paberi valmistamiseks.

Ringlustoas ostsid lapsevanemad sümboolse hinna eest kasutatud lasteriideid ja -jalatseid ning lapsed leidsid endale uue raamatu, lauamängu või kaisulooma. Mardilaadast said lapsed ja lastevanemad uusi ideid taaskasutamise kohta.

Meie majas korraldatakse üle kümne aastat traditsioonilist jõuluüritust, kus  toimub jõululoterii või õnnekaev koos jõululaadaga. Hoolekogu liikmel Merle Mäehundil tuli idee mardilaadast allesjäänud kaupa müüa jõululoteriil ja lapsevanemad Assar Lind, Kadri Melnits, Ain Järvesaar, Eda Tiisma, Kristel Kambek ning Merle Mäehunt olid seal päkapiku rollis. Kodudes algas kibekiire piparkookide küpsetamine, kotikeste õmblemine maiustuste jaoks, kaartide meisterdamine, käevõrude punumine, helkurite valmistamine, uute ning kasutatud mänguasjade või raamatute kogumine ja lasteaeda toomine.

Kahe päeva jooksul said nii väikesed kui ka suured rõõmu tunda loteriist, kus lapsed said värviliste numbritega loosirullide järgi ise valida meelepärase kingituse. Päkapikud pakkusid lahkelt teed ja kutsusid aktiivselt õnne proovima, mida lapsed ja vanemad ka rõõmuga tegid.

Mõlemad üritused olid heategevuslikud ja saadud tulu läheb laste õpi- ja kasvukeskkonna rikastamiseks.

1997. aastast alates loovad õpetajad lasteaia õuealale kauni jõulumaa. Seoses tuntud eesti kunstniku ja kirjaniku Edgar Valteri sünniaastapäeva tähistamisega tekkis mõte teha seekord jõulumaa asemel talvine Pokumaa. Kändudest ja heinast valmistasid õpetajad koos pereliikmetega pokusid, kes igal hommikul on tervitanud lapsi ja õhtul neid koju saatnud. Iganädalasel advendihommikul viisid jutuvestjad lapsi muinasjutumaailma, kus pokude küsimustele leiti vastused looduse vaatenurgast.

Kuigi jõuluajal on kõigil palju tegemisi, toovad need soojust ja valgust südamesse, mida rõõmuga saab teistelegi jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles