Päästeamet soovitab pühade ajal lahtist tuld mitte järelevalveta jätta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küünlad tuleb asetada mittepõlevast materjalist alusele ning ohutusse kaugusesse kergesti süttivatest esemetest. Foto on illustreeriv.
Küünlad tuleb asetada mittepõlevast materjalist alusele ning ohutusse kaugusesse kergesti süttivatest esemetest. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Päästeamet soovitab inimestel muuhulgas pühade ajal mitte jätta lahtist tuld järelevalveta ja kontrollida elektriseadmete ning pistikute korrasolekut.

Lahtine tuli ei tohi jääda valveta, küünlad tuleb asetada mittepõlevast materjalist alusele ja ohutusse kaugusesse kergesti süttivatest esemetest. Jälgima peab ka klaasanumas põlevaid küünlaid, mis temperatuuri mõjul lõhkeda võivad, teatas päästeamet.

Samuti soovitab amet kontrollida elektriseadmete ja pistikute korrasolekut. Oluline on meeles pidada, et elektrijuhtmeid ei tohi ülekoormata. Ka elektriliste kuuseküünalde vigased juhtmed võivad põhjustada tulekahju.

Ameti teatel ei tohi end toitu valmistades teleri ette unustada. Samuti ei tohiks hoida küttekollete läheduses kergesti süttivaid esemeid ega liiga palju kütta. Siiber tuleb sulgeda alles siis, kui sütel ei ole enam leeke.

Amet palub inimestel veenduda, et rõdul ei oleks kergesti süttivat prahti, kuna kogemata sinna kukkunud rakett võib selle kergesti süüdata. Samuti tuleks suitsetamise järel kustutada hoolikalt sigaret tulekindlasse tuhatoosi või kaminasse. Mitte mingil juhul ei tohi suitsetada voodis.

Küünlad, kaminad ja teised lahtise tule allikad tuleb kodunt lahkudes või magama minnes kustutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles