Pärnu jõele planeeritakse ujuvaid kunstipaviljone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõgi. Foto on illustreeriv.
Pärnu jõgi. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu plaanib 2017. aasta detsembris avada üheksast jõel ujuvast kunstipaviljonist ja pargis asuvast peahoonest koosneva Läänemere kunstipargi, mille ligikaudseks koondmaksumuseks pakkus rahvusvaheline hindamisbüroo 7,5 miljonit eurot.

"See peaks olema üheksale riigile jõukohane koos ära teha. Teades Pärnu suvist potentsiaali, prognoosime umbes 100 000 külastajat aastas selles Läänemere kunstisadamas. Mõnes mõttes on see kevadest sügiseni toimuv hansaturg ja hansakultuuri turg. Kuna ta asub sadamas ja need paviljonid on nagu väiksed laevad, lisab see atraktiivsust. Sadamameeleolu rõhutab just seda kohta, kus vee-, kultuuri- ja kaubateed kunagi kokku said. Sellist paika praegu Läänemere ääres ei ole, aga võiks ju olla," ütles uue kunsti muuseumi juht Mark Soosaar.

"Need on üheksa riigi paviljonid ja peapaviljon, mis asuvad Pärnu kontserdimaja ja jõe vahelisel alal, mis on kõigi üheksa Läänemere riigi kunstimesside ja kunstinäituste territoorium. Paviljonid ujuvad jõevee peal ja peahoone asub pargis," rääkis Soosaar ja lisas, et avamistähtajaks märgitud 6. detsember 2017 sobib kokku Soome 100. iseseisvusaastaga; liiatigi täitub see vanus 2018. aastal ka Leedul, Eestil, Poolal ja Lätil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles