Ilmatark: kui jõulupühad on külmad, on lihavõtted soojad

, ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihavõtetel on kombeks mune värvida.
Lihavõtetel on kombeks mune värvida. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mõnikord läheb nii, nagu tahame. Taevataat võttis meie palvet kuulda ja saatis teisipäeva õhtupoole lund. Mis sest, et Lõpel oli lumekihi paksus vaid kolm sentimeetrit, kuid saime soovida ilusaid valgeid jõulupühi.

Alates neljapäevast saabus meile väikene külmalaine ja õhutemperatuurid olid nii öösel kui päeval miinuskraadides. Edaspidine ilm on talve nägu. Pärnumaal peaksid valitsema parajad miinuskraadid ja prognoosi järgi peaks tulema lumelisa.

Järgmise nädala kõige külmem ilm valitseb esmaspäeval ja teisipäeval loode- ja läänetuulega. Uus aasta tõotab tulla lumine, aga juba tulevast kolmapäevast võib minna sulale. Mulle toodud kodusea põrn näitab sooja talve. Edaspidi tuleb vähe lund, sajab rohkem lörtsi ja mõnel päeval vihma. Vanasti arvati, et kui jõulupühad on külmad, on lihavõtted soojad. Ja milline on uusaasta esimene päev, niisugused ilmad tulevad heinaajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles