Kuju avamine toob linna artistide plejaadi

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu maalid ajendasid Tiina Ojastet Fabergéde seotust Pärnuga uurima, loovad nüüd tema teosed meeleolu kontserdimajas aset leidval ballilgi.
Nii nagu maalid ajendasid Tiina Ojastet Fabergéde seotust Pärnuga uurima, loovad nüüd tema teosed meeleolu kontserdimajas aset leidval ballilgi. Foto: Ants Liigus

Laupäeva hilisõhtul avatakse Pärnu kontserdimaja ees Pärnust pärit juveliiri ja maailmakuulsa juveelifirma Fabergé asutaja Gustav Fabergé pronkskuju.

Ajaloolist sündmust kaunistab samal õhtul kontserdimajas toimuv ball. Balli korraldab Pärnu Fabergé selts ja skulptor Jevgeni Burkovi tehtud monumendi kingib Pärnu linnale Peterburi juveelimaja Tenzo Jewellery House omanik, Eesti juurtega Alexander Tenzo.

Balli programmi kokku pannud seltsiliige Toomas Kuter lausus, et ainulaadne sündmus saab teoks tänu sellele, et Tiina Ojaste lõi ühes teiste huvilistega paar aastat tagasi juveliiride pere tutvustamiseks Pärnus kohaliku Fabergé seltsi ja sõlmis sidemed nii perekonna järeltulijate kui uurijatega mujal maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles