Elektrilevi rikkemeeskonnad on kõrgendatud valmisolekus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliin.
Elektriliin. Foto: Ants Liigus

Ilmateenistuse andmetel täna hommikust saadik tuul rannikualadel tugevneb ja paisub pärastlõunaks tormiks, kus maksimaalsed puhangud võivad Saaremaal küündida kuni 35 meetrini sekundis. Tuul tugevneb sisemaalgi ja Eesti lõunaosas võivad puhangud olla kiirusega kuni 25 m/s. Elektrilevi rikkemeeskonnad on valmis rikete tekkimisel neid võimalikult kiiresti kõrvaldama.

“Enamasti kuni 25 m/s tuul märkimisväärseid kahjusid elektrivõrgule kaasa ei too, kuid parem on valmis olla. Peamist ohtu tormioludes tekitavad just liinidele langevad puud,” selgitas Elektrilevi käiduosakonna juhataja Taivo Tõnne. Tema sõnul on tormikahjud ilmaprognoosi järgi kõige tõenäolisemad saartel, rannikualadel ja Lõuna-Eestis.

Elektrilevi rikkemeeskonnad on viidud kõrgendatud valmisolekusse, et likvideerida rikked esimesel võimalusel.

Kokkulepped on tehtud koostööpartneritega ja meeskonnad on valmis kiirelt rikkeid kõrvaldama ka öösel, kuid Elektrilevi soovitab elektrikatkestusteks valmis olla klientidelgi.

Kui teie maja veevarustus sõltub elektrist, tuleks varuda joogivett. Samuti võiks kontrollida, kas mobiiltelefoni aku on laetud ja varuda tasuks küünlaid või muretseda taskulamp.

Maas vedelevat või katkenud elektriliini märgates helistage kohe Elektrilevi rikketelefonil 1343. Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi.

Elektrilevi palub enne rikketelefonil 1343 helistamist oodata 10-15 minutit, mille jooksul saab Elektrilevi keskpingerikke korral kindlaks teha rikke ulatuse ja saata klientidele SMS-teate rikke kõrvaldamisest. Nii käitudes väheneb kõnekeskuse koormus ja rikete kõrvaldamist juhtiva dispetšeriteni jõuab kiiremini info nendest madalpingeriketest, millest Elektrilevi juhtimiskeskus veel teadlik ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles