Tulekahju Pärnu haiglas sai tõenäoliselt alguse elektrisüsteemist

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Pärnu haiglas.
Tulekahju Pärnu haiglas. Foto: Ants Liigus

Pärnu haiglas süttis eile õhtul seitsmendal korrusel lahtise leegiga põlema nõudepesukapp, tulekahju sai esialgsetel andmetel alguses elektrisüsteemist.

„Tulekahju põhjuseks oli esialgsetel andmetel rike elektripaigaldises ehk siis lühis kas seadme pistikus või seinakontaktis,“ ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Kristi Kais.

Päästjad said teate tulekahjust Pärnu haiglas eile kell 19.22. Sündmuskohale jõudes alustasid päästjad koheselt suitsusukeldumisega. Kell 19.47 põleng lokaliseeriti ja kell 20.05 kustutati lõplikult.

Tulekahju tõttu evakueeriti põlengukohas asuvast korpusest 14 patsienti, keegi viga ei saanud. Põlengu täpse põhjuse selgitab välja menetlus.

Päästjad reageerisid sündmusele kiiresti ja tavapärasest suurema koosseisuga. Sündmuskohale sõitsid Pärnu päästekomando neli meeskonda, Pärnu-Jaagupi, Vändra, Häädemeeste, Kilingi-Nõmme ja Lihula päästemeeskonnad. Kokku 10 masinat. Samuti olid kohal kiirabi ja politsei.

„Haigla on pääste jaoks kõrgendatud riskitasemega objekt, sest seal viibib palju inimesi, patsiente, sh abitusseisundis inimesi,“ selgitas Lääne päästekeskuse juhi asetäitja päästetööde alal Renee Tammet. „Probleemiks võib olla evakuatsioon. Selleks ongi vajalik kaasata võimalikult palju jõude, kes tagaksid päästesündmuse kiire ning ohvriteta õnnestumise.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles