Maakoolid jõudsid gümnasistide tasuta lõunaga valitsusest ette

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolilõuna toetust makstakse koolipidajatele alanud aasta esimesest päevast, arvestuslikult on see 78 senti õpilase kohta.
Koolilõuna toetust makstakse koolipidajatele alanud aasta esimesest päevast, arvestuslikult on see 78 senti õpilase kohta. Foto: Ants Liigus

Maapiirkonnas on jõutud gümnasistidele tasuta koolilõuna pakkumisega seadusest ette, arvestusliku 78 sendi kohta õpilasele möönavad koolipidajad, et abiks ikka.

Aasta esimene päev tõi haridus- ja teadusministeeriumi valitsemisalas mitu seadusemuudatust, sealhulgas põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muudatuse, mille alusel makstakse edaspidi koolipidajatele koolilõuna toetust ligikaudu 22 000 gümnasistile. Nende tasuta koolilõuna katteks kulub riigieelarvest üle kolme miljoni euro aastas.

Kuigi valitsus otsustas juba enne läinud aasta jaani 5. juunil peetud istungil muuta põhikooli- ja gümnaasiumiseadust, et tagada koolipidajatele koolilõuna kulude katmise toetus peale põhikooliõpilaste ka keskhariduse omandajatele, käivad soov ja tegelikkus eri jalga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles