Pärnu mees üritab maailmarekordit

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20aastane pärnakas Rait Merisaar ja 27aastane pealinna mees Rainer Saad alustasid eile maailmarekordiüritust, püüdes sõudeergomeetril läbida uue rekordajaga miljon meetrit ehk tuhat kilomeetrit.
20aastane pärnakas Rait Merisaar ja 27aastane pealinna mees Rainer Saad alustasid eile maailmarekordiüritust, püüdes sõudeergomeetril läbida uue rekordajaga miljon meetrit ehk tuhat kilomeetrit. Foto: Kuvatõmmis

20aastane pärnakas Rait Merisaar ja 27aastane pealinna mees Rainer Saad alustasid eile maailmarekordiüritust, püüdes sõudeergomeetril läbida rekordajaga miljon meetrit ehk 1000 kilomeetrit. Samuti tahavad mehed püstitada tandemisõidu pikima kestussõidu rekordi.

Täna hommikuks oli meestel läbitud distantsist ligi kolmandik.

Miljoni meetri sõudmises peavad mehed rekordi oma nimele saamiseks lõpetama distantsi kiiremini kui kolm ööpäeva kümme tundi 33 minutit 19,5 sekundit.

Just sellise tulemuse sõitsid 2013. aasta 1. novembril välja inglased Max Burridge (22) ja Skip Graham (36). Rahvusvahelise sõudeergomeetrite tootja Concept2 andmebaaside järgi on tandemil 1000 kilomeetrit sõidetud kaks korda. Meie mehed oleksid maailmas kolmandad, kes sellise katsumuse ette võtnud.

Pikima tandemisõidu rekordi püstitamiseks tuleb ergomeetril sõita kauem kui neli ööpäeva 15 tundi ja seitse minutit.

Just nii kaua pidasid vastu uusmeremaalased Falstaff Dowling-Mitchell (29) ja Aaron Ellis (26). See rekord sündis mullu 19. jaanuaril.

Merisaare ja Saadi maailmarekordiüritust saab jälgida soudespinning.ee kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles