Kommentaar: Palestiina ikka keelel ja meelel

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiina vabadusvõitlejad tähistasid äsja oma jõudude loomise 47. aastapäeva.
Palestiina vabadusvõitlejad tähistasid äsja oma jõudude loomise 47. aastapäeva. Foto: Reuters

Palestiina on aina keelel ja meelel, nagu lahenduseta probleemid ikka. Esmalt pisut ühest mullusest kokkuvõttest USA mõjukas ajakirjas Foreign Policy. Ajakirjanik Micah Zenko andmeil oli USA riigidepartemangu ehk välisministeeriumi mullustes pressiteadetes mõistet unacceptable behavior (vastuvõetamatu käitumine) kõige rohkem pruugitud Süüria, Iraani, Põhja-Korea, Iisraeli ja Pakistani suhtes. Järgnesid Venemaa, Egiptus, Hiina, Afganistan ja Iraak.

Iisraeli 4. kohaga saab kõik klaariks, kui meenutada sõda Gaza sektoris ja jätkuvat elamuehitusprogrammi. Viimastega on vaieldamatult seotud ka Ynet.newsi kokkuvõte ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni mullusest sõnavarast, kus 140 korraga troonib concerned (mures olema) ja sellest 87 korral kõlas see hinnang Iisraeli ja Palestiina probleemidega ühenduses.

Kui lisada, et probleemide probleemiks mullu oli mõistagi Venemaa ja tema agressiooni ohvriks sattunud Ukraina, peegeldab statistika sedagi, kuidas suures poliitikas suurte asju pisendatakse ja keskmise kaliibriga riikide (Iisrael) omasid suurendatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles