Kolm inimest tapnud mees peab eluks ajaks vangi minema

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Pitjukov
Oleg Pitjukov Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus mõistis ühe inimese tapnud ja teist eluohtlikult vigastanud 37aastase Oleg Pitjukovi eluajaks vangi.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt pussitas Pitjukov eelmise aasta 10. veebruaril Pärnus Liiva tänava ühiselamu koridoris meest, kes selle tagajärjel sai eluohtlikke vigastusi. Viis päeva hiljem, 15. veebruaril lõi Pitjukov sealsamas ühiselamus noaga teist meest, kes suri saadud vigastustesse.

Kohus märkis, et Pitjukov on noorukieast alates toime pannud korduvaid omakasust ajendatud ja impulsiivseid vägivaldseid tegusid. Isegi üliraskete tagajärgedega tegude puhul on ta suhtunud oma tegude tagajärgedesse ükskõikselt, karistuste mõjul pole tema käitumine muutunud.

1997. aastal karistas Pärnu maakohus Pitjukovi kahe inimese tapmise eest 15aastase vangistusega. 15.–34. eluaastani oli ta 17 aastat kinnipidamiskohas. Alates 34. eluaastast on Pitjukov olnud vabaduses kaks poolteiseaastast perioodi, mille jooksul ta ei ole kohanenud ühelgi sotsiaalsete suhete tasandil, on regulaarselt tarvitanud alkoholi ja narkootilisi aineid ning pannud korduvalt toime vägivallategusid.

Arvestades süüdistatava vanust ja väljakujunenud väärtushinnanguid, samuti suhtumist oma teosse, puudub tema puhul perspektiiv tähtajalise vangistusega õiguskuuleka käitumise väljakujundamiseks, leidis kohus.

Pärnu maakohtu otsust saab vaidlustada 15 päeva jooksul alates motiveeritud kohtuotsuse avaldamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles