Salongiõhtul mängib täna Trio Porteleki/Tärn/Pärnoja

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trio Porteleki/Tärn/Pärnoja.
Trio Porteleki/Tärn/Pärnoja. Foto: promo

Täna õhtul esineb Sütevaka salongiõhtul Trio Porteleki/Tärn/Pärnoja, kuhu kuuluvad Aron Porteleki (trummid, viola), Marti Tärn (bass) ja Erki Pärnoja (kitarr).

Trio liikmed kohtusid esimest korda 2014. aasta suvel Tallinnas. Salongiõhtul saab kuulda trio kõigi liikmete värsket omaloomingut.

Marti Tärn on bassimängija, kes tegutseb džässi- ja folgiringkondades Eestis ja Eestist väljaspool. "Üle mitme aasta on mind hakanud huvitama jälle lugude kirjutamine ja sellel kontserdil saab kindlasti kuulda mu kõige värskemat loomingut," ütles ta.

Erki Pärnoja on kitarrist ja lugude kirjutaja. Ta on kokku puutunud eri muusikastiilidega, mis kõik on teda ühel või teisel viisil mõjutanud ja rikastanud. Seetõttu on tema mängustiili žanriliselt raske sildistada. Muusikule on jäänud mulje, et ta on teretulnud nii džässiklubis kui rokilavadel. Pärnojale meeldivad efektipedaalid ja nende abil tahab ta kuulajad viia eri ruumidesse.

Aron Porteleki kasvas üles Ungaris Budapestis. Lapsena õppis ta kolmekeelset viiulit Transilvaania ja Ungari muusikutelt ja võttis džässtrummi tunde. Viimase kümne aasta jooksul on ta olnud mitmes koosseisus, alates improvisatsioonilisest džässist kuni poprokibändideni. Temast sai professionaalne lindistus- ja esitusmuusik peamiselt trummidel, lisandus ka folkmuusikamaailm. Nüüd pakub talle huvi ühendada folgi ja džässi improvisatsioonilised helid ning tuua need kogemused vioolamängu ja trummide rütmistruktuuridena lavale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles