Jõele kõmpima läinud peni vajus läbi jää

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbi jää vajunud koer taastub Pärnu kodutute loomade varjupaigas.
Läbi jää vajunud koer taastub Pärnu kodutute loomade varjupaigas. Foto: Pärnu kodutute loomade varjupaik

Ööl vastu eilset aitasid päästjad kaldale Pärnus Kesklinna silla juures läbi jõejää vajunud koera.

Kell 4.42 teatas üle Kesklinna silla läinud linnakodanik päästjatele, et silla läheduses on koer läbi jää vajunud ja vette sattunud.

Kohale sõitnud päästjad jõudsid hansalauaga keset jõge olnud loomani, tõid ta kaldale ja hoidsid teda varjupaiga töötajate tulekuni autos soojas.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Katrin Zagorski ütles, et koer oli juba külmast kange ega osutanud päästjatele vastupanu, mida loomad vahel võõraste vastu üles näitavad.

Zagorski sõnutsi on jõejää Kesklinna silla juures vaid mõne sentimeetri paksune, jõe keskel katab vett aga väga õhuke jääkirme.

Inimest kannab terve jää, mille paksus on kümme sentimeetrit, mitme inimese kandmiseks peab jää veel paksem olema. Jää tugevust vähendavad praod.

Õhukese jää tõttu on ohtlikud sildade alused, roostikud, jõgede merre või siseveekogudesse suubumise kohad, laevateede lähedus ja allikad siseveekogudes. Samuti nõrgendab jää kandevõimet lahtine lumi.

Meeles tasuks pidada, et voolava veega veekogus on jää alati nõrgem kui järves või tiigis. Et jää turvaliselt paks oleks, peaks külmetama paari nädala jagu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles