Varjupaikade MTÜ tänas Vanalinna kooli õpilasi

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli lapsed abistasid kodutuid loomi.
Vanalinna kooli lapsed abistasid kodutuid loomi. Foto: Marje Vaan

Pärnu Vanalinna põhikoolis traditsiooniks muutunud loomade varjupaiga jõuluaegne abistamine sai selleks aastaks läbi.

Pärnu kodutute loomade varjupaik on alati oodanud abi kodanikelt, kel on südant aidata peremeheta koeri ja kasse toidu, sooja küljealuse või muu vajaminevaga. Vanalinna kooli õpilased on aastaid pakkunud oma tuge, seda tehti ka 2014. aasta detsembris. Pea poole kuuga toodi kooli loomade jaoks tekke, patju, linu, toitu ja isegi mänguasju.

Eelmisel aastal kogutuga võrreldes oli kogus küll väiksem, see-eest abistati tänavu veidi teisiti kui varem. Müüdi varjupaiga loomade piltidega jõulukaarte ja 2015. aasta kalendreid, mille müügi õiguse said Varjupaikade MTÜ-lt meie kooli 6.b klassi õpilased. Müügitööga koguti loomade heaks üle 400 euro.

Varjupaikade MTÜ turundusjuhi Mari Hagi sõnul käis eelmisel aastal varjupaigast läbi üle 800 kassi ja 259 koera ning 6.b kogutud summa eest saab vaktsineerida 50 looma, kastreerida 30 kassi või ravida terveks 30 tänavakassi. „Laste panus on olnud üüratu,“ lisas Hagi.

Müügiga tegeldi detsembri jooksul nii koolis kui koolist väljaspool. Koolivaheajal anti teenitud tulu üle varjupaigale ja alanud veerandi alguses käis Mari Hagi isiklikult kiitmas ja aktiivse töö eest tunnustamas kõige tublimaid müüjaid. Tunnustuseks said Meree, Merit, Eerik ja Daniel Tervise Paradiisi kinkekaardi ning kogu 6.b klass ettevõtlikkuse ja pealehakkamise eest kotitäie komme.

„Mul pole hea meel ainult selle üle, et lapsed toetavad varjupaika, vaid selle üle, et need lapsed toetavad oma töö, mitte vanematelt saadud taskurahaga, see on suur vahe,“ kiitis Hagi lapsi. „Olen kindel, et neist saavad vastutustundlikud loomaomanikud.“

Varjupaik tänas kõiki, kes ei pidanud paljuks anda oma panus loomade talviseks ettevalmistusteks ja heaolu parandamiseks. Varjupaik jääb ootama meie kooli abi ka järgmistel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles