Stockholmi karikas jäi Karlsoni riiulile

Enn Hallik
, sporditoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanuuaerutaja Joosep Karlson üritab tänavu pääsmeid nii Bakuusse Euroopa mängudele kui 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiale, kodus kavatseb võita niikuinii.
Kanuuaerutaja Joosep Karlson üritab tänavu pääsmeid nii Bakuusse Euroopa mängudele kui 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiale, kodus kavatseb võita niikuinii. Foto: Urmas Luik

Aerutaja Joosep Karlson debüteeris mullu edukalt täiskasvanute MMil ja teenis õiguse jätta Stockholmi pärnakate 25 aastat tagasi asutatud rändauhind teiseks aastaks oma riiulile.

Peamiselt 1944. aasta sügisel sõja jalust Rootsi põgenenud pärnakad otsustasid Stockholmi pärnakate seltsi ühel 1991. aasta koosolemisel väärtustada Pärnumaa noortesporti igavesti rändava karikaga. Pärnaka Lõpu kullassepaärist Stockholmi kesklinnas telliti eksklusiivne tinakann, millele 1991. aasta eest graveeriti esimesena hilisema olümpiavõitja ja maailmameistri suusataja Andrus Veerpalu nimi.

24 aasta jooksul on karika võitnud maletaja, sõudjad, kergejõustiklased, tõstja, võrkpallurid, purjetaja, jääpurjetaja ja aerutaja. Kolmel aastal on Pärnumaa parim noorsportlane olnud sõudja Kaisa Pajusalu ja odaviskaja Liina Laasma, kaks aastat auhinda hoidnuid on neli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles