Juhtkiri: Apteekrite lootus pole kustunud

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Näib, et kellegi eesmärk on muuta elu Eestis maal päris võimatuks. Need, kes sealt lahkuda ei taha või kel pole kuhugi minna, peavad olema autoinimesed või sõltuma naabritest, kes maakonnakeskuses käies nendegi asjad korda ajaksid. Maaelu järkjärgulise piiramise teel on astumisel järjekordne samm: sõltumatud maa-apteegid peavad painduma ketiapteekide alla või kaduma.

Eesti apteekrite liidu esimees Ülle Rebane kardab, et kui riigikogu ei suuda kuu ajaga apteegituru reguleerimiseks vajalikke seadusi vastu võtta, võib tekkida apteekide tegemise buum. Paljudele maakohtadele võib see aga tähendada senise sõltumatu apteegi sulgemist, sest see ei suuda suurkettidele vastu seista. Samal ajal ei jätku apteegikettidel kvalifitseeritud personali, et kõikjale jõuda.

Lootus, et enamik maa-apteekreid läheb oma väljasuretaja ikke alla, ei pruugi ennast õigustada. Nii tekiks olukord, kus väikeses maakohas ei ole järjekordselt üks teenus enam kättesaadav.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles