Öö Pärnumaale tormi ei toonud

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parem karta kui kahetseda. Meenutus eelmisest tormist.
Parem karta kui kahetseda. Meenutus eelmisest tormist. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kui Eesti ilmateenistus (EMHI) ennustas tänaseks ööks Pärnusse tormi ja tuult kiirusega kuni 30 m/s, möödus öö siiski rahulikult ja päästjatel ei olnud öö jooksul ühtki väljakutset.

EMHI andmeil oli kõige kõvem tuul täna hommikul kella 4 ajal, kui tuul puhus 10,7 m/s. Küll tõusis hommikul prognoositust kõrgemaks merevee tase Pärnus. Kella 8 ajal hommikul oli see 137,6 cm üle Kroonilinna nulli, kuid pärast seda hakkas veetase kiiresti langema.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Piret Seire kinnitas, et päästjatel ei olnud öö jooksul ühtki väljakutset. Samuti ei ole päästjad saanud teateid teele langevatest puudest.

Elektrilevi rikkekaardi järgi on Pärnumaal vaid üksikud elektrikatkestused.

Kõigele vaatamata on EMHI andnud Pärnumaale oranži ehk ohtliku ilma hoiatuse ka pühapäevaks.

Enamiku päevast puhub edelatuul kiirusega 5-6 m/s. Õhtul keerab tuul läände ja loodesse. EMHI hoiatab, et puhanguti võib tuule kiirus kerkida 20 m/s. Rannikul ei ole välistatud ka tuul 28 m/s.

Päeval püsivad kerged plusskraadid, aga õhtul hakkab temperatuur kiiresti langema ja võib tulla kuni kuus kraadi külma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles