Galerii: mõtte ühtsus loob sõpruse

, Vene gümnaasiumi õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Vene gümnaasiumi ja Mai kooli sõprussuhted on alles lapsekingades. Kõik sai alguse Vene ja Mai kooli juhtkonna suhtlemisest.

Kokkusaamisel õppeaasta alguses arutati, lepiti kokku ja pandi kirja ühistegevused kogu õppeaastaks. Koostöö eesmärk on lõimumine, tutvumine Eesti rahvakalendri ja traditsioonidega, sportlik eluviis, õpilaste vahetus.

Jäägu päevad, mis ei unune, saagu sõprus, mis ei purune!

Siiani on rohkem suhelnud mõlema kooli kõige väiksemad, 1.–2. klassi õpilased. Esimene kohtumine toimus novembris Mai koolis, kus räägiti mardi- ja  kadripäevakommetest ning meisterdati mardimaske.

Teine kohtumine oli detsembris Vene gümnaasiumis. Mai koolist tulnud õpilased, kellest nii mõnigi kohtas siin oma trennikaaslast või lasteaiasõpra, jagunesid neljaks ja liitusid Vene gümnaasiumi õpilastega. Kõik töötasid neljas töötoas justkui päkapikud oma töökodades. Kuulati ja lauldi jõululaule, krõbistati piparkooke, tutvuti jõulukommetega ja tehti käsitööd, mille tulemusena valmisid armsad inglid, lõbusad päkapikud ja ilusad jõulupärjad.

9. jaanuaril leidis Vene gümnaasiumis aset juba kolmas sõpruskohtumine Mai kooli 1. klassi õpilastega. Külalisi tervitas kooli direktor Riho Alliksoo. Ühise tunni alguses esitasid 2. keelekümblusklassi õpilased, keda juhendas õpetaja Luule Kustassoo, näidendit „12 kuud“.  Ihnsat naist mängis aga hoopis üks lapsevanem! Pärast näidendit mängiti ja lustiti, anti üle kingitusi ning tehti mälestuseks ühispilt.

Ees ootab veel palju huvitavat. Ühistegevustesse on kavas haarata mõlema kooli 1.–9. klassi õpilased. Soovime, et sel sügisel alguse saanud koolidevaheline koostöö toob rõõmu kõigile ja kujuneb meeldivaks traditsiooniks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles