Pärnakas tegi ergomeetril maailmarekordi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Merisaar (vasakul) ja Rainer Saad sõudsid ergomeetril kahepeale kokku üle kolme ööpäeva.
Rait Merisaar (vasakul) ja Rainer Saad sõudsid ergomeetril kahepeale kokku üle kolme ööpäeva. Foto: Concept2.ee

Pärnust pärit 20aastane sisesõudmise harrastaja Rait Merisaar ja pealinlane Rainer Saad (27) püstitasid ultradistantsil uue maailmarekordi, läbides sõudeergomeetril 1000 kilomeetrit kolme päeva, seitsme tunni, 23 minuti ja ühe sekundiga.

Samasugust „hullu“ ettevõtmist on varem proovinud vaid kaks duot. Eelmine, tunamullu püstitatud maailmarekord oli inglaste Max Burridge’i (22) ja Skip Grahami (36) nimel. Eestlased sõitsid selle üle kolme tunni ja kümne minutiga. Meeste keskmine kiirus 500 meetri kohta oli 2.22,9.

Merisaar ja Saad läbisid distantsi vahetustega, öösel tehti kuni tunniseid, päeval lühemaid vahetusi. Algselt kavas olnud teine maailmarekordiüritus pikimas ergomeetri kestussõidus jäi tandemil pooleli. Selle löömiseks tulnuks meestel järjest ergomeetrit tõmmata kauem kui neli ööpäeva, 15 tundi ja seitse minutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles