Pärnaka kleit troonib meremoenäitusel

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Titanicuga” mahult võrreldav “Meri riidekapis” toob ühele näitusele kokku kümned põnevad lood mere mõjust tänava- ja kõrgmoele.
“Titanicuga” mahult võrreldav “Meri riidekapis” toob ühele näitusele kokku kümned põnevad lood mere mõjust tänava- ja kõrgmoele. Foto: Lennusadam

Tallinnas Lennusadamas on viimast nädalat võimalik kaeda näitust “Meri riidekapis”, mille kesksel kohal troonib ühes saalidest Pärnu õmblejanna kleit ja teises Kihnu troi.

Seda, et Lennusadam tema kleidi vastu huvi tundma hakkab, ei osanud Laura Toomast uneski aimata. Samuti kogemata sattus Toomasti blogisse ja leidis sealt tema madrusevormist inspireeritud kleidi valmimise kirjelduse stilist Aet Alev, kes näituse kaaskuraatorina Eestist mereteemalisi rõivaid kokku otsis.

Alevile hakkas lugu, kuidas õmbleja vanast fotost inspiratsiooni sai, nii meeldima, et ta võttis pärnulannaga ühendust. Nõnda kleit Eesti tuntud disainerite moeloomingu sekka jõudiski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles