Politsei pidas kinni Kuldse Kodu põlengutega arvatavalt seotud mehed

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad Pärnus Kuldses Kodus põlengut kustutamas. Arhiivifoto.
Päästjad Pärnus Kuldses Kodus põlengut kustutamas. Arhiivifoto. Foto: Ants Liigus

Möödunud nädalal pidas politsei kinni kaks meest, keda on alust kahtlustada Kuldse Kodu majades toimunud põlengute põhjustamises.

Politsei kinni peetud 22- ja 25aastast meest kahtlustatakse nii jaanuari esimesel nädalavahetusel kui ka eelmise aasta aprillis aset leidnud põlengute põhjustamises. „Meeste osas on alustatud kriminaalmenetlust süütamist käsitleva paragrahvi alusel ja menetlust juhib Lääne ringkonnaprokuratuur,“ teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Heiko Leesment.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse juhi Lennart Pulga sõnade järgi on selliste sündmuste ennetamisel ja lahendamisel oluline ühistute tegevus oma maja turvalisuse suurendamisel.

„Hea näide on turvakaamerad majas ja selle ümbruses, peale selle naabrite regulaarne infovahetus ja otsene suhtlus, vähimagi kahtlase tegevuse korral trepikojas antakse sellest teada ja sekkutakse,“ ütles Pulk.

3.–4. jaanuaril oli Pärnus Kuldse Kodu kortermajades mitu põlengut, millest vähemalt ühega pandi ohtu inimese elu ja tervis. Teadaolevalt on kinni peetud mehi põhjust kahtlustada ka möödunud aasta aprillis Kuldse Kodu majas toimunud tulekahju põhjustamises. Sellelgi juhul oli ohus korteris viibinud inimese elu ja tervis. Need sündmused mõjutasid tugevalt kõikide majaelanike igapäevaelu ja turvatunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles