Töö tellija materjalist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

„Pole ülbemat ninatoppijat kui mina. Ihkan ainult verd ja pisaraid ja ründan nii, et laibarida järel. Mind ei huvita inimese saatus, mind huvitavad reiting ja klikid. Ma olen see värdjas ajakirjanik,“ peegeldas Asso Puidet läbi enda mõni aeg tagasi Pärnu Postimehe veergudel avalikkuse arvamust ajakirjanikest.

Dan Gilroy filmi „Öö kutse“ peategelane vastab sellele kirjeldusele ideaalselt. Tema kohta käivad kõik need sõnad, millega Puidet ajakirjanikke iseloomustab, kuid enam pole nende taga irooniat.

Lou Bloom (Jake Gylenhaal) on valmis valetama, varastama ja ka tapma, kui see talle ainult kasu toob. Aga kas ta teeb seda sellepärast, et tahab halastamatus (meedia)maailmas läbi lüüa, või sellepärast, et tal pole kupli all kõik korras, on omaette küsimus, millele „Öö kutse“ vastab kohe linateose alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles