Politsei pidas Pärnus kinni kelmuses kahtlustatava noormehe

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pühapäeva, 11. jaanuari õhtul pidasid Pärnu politseijaoskonna töötajad kinni 19aastase noormehe, keda on alust kahtlustada kelmuses. Selle päeva jooksul said eakad Pärnu elanikud politsei andmeil 11 kõnet, mille eesmärk oli inimestelt raha välja petta.

Pärnu maakohus andis loa kahtlustatavana kinni peetud noormehe vahi alla võtmiseks, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak.

Pühapäeval sai politsei teada 11 juhtumist, kui eakatelt inimestelt üritati varasemast tuttavat petuskeemi kasutades raha välja petta. Seekord aga esitles helistaja end politseiametniku asemel juristi või advokaadina.

Nagu varemgi räägiti sellest, et keegi lähedastest on sattunud õnnetusse ja põhjustanud vigastusi kellelegi, kelle ravikulusid kattes on võimalik ametlikust asjaajamisest loobuda. Anti teada, et asjade korraldaja on praegu Pärnus ja tema abiga saaks kohe kõik teatud summat makstes korda ajada.

Summa, mida küsiti, oli tavapäraselt 15 000 eurot, aga anti teada, et toime tuleb ka vähemaga – makstagu nii palju kui võimalik.

Politsei pidas pühapäeval Pärnus kinni Leedust pärit 19aastase noormehe, keda oli alust kahtlustada kelmuse toimepanemises ja seostada kelmuse katsetega. Prokurör taotles eile tema vahi alla võtmist ja Pärnu maakohus andis selleks loa.

Pärnu politseijaoskonna menetlusteenistuse vanem Lennart Pulk kiidab kaaslinlasi, kes sellistesse kõnedesse ettevaatlikult suhtusid ja neist politseile teada andsid.

„Kui varem kiputi suhteliselt kergekäeliselt maksma, siis seekord on meile teada vaid üks kannatanu, 77aastane härra, kes loovutas oma pangakaardi, tema kontolt võeti välja üle 1000 euro. Teised inimesed leidsid võimaluse kas lähedastega ühendust võtta, et teada saada, kas kõne vastab tõele, või leiti muu viis aega võita ja otsekohe maksma ei kiirustatud,“ rääkis Pulk. Ta lisas, et politsei tegeleb vahistatud noormehe võimalike kaasosaliste väljaselgitamisega.  

Käib kriminaalmenetlus karistusseadustiku kelmust käsitleva paragrahvi alusel ja eeluurimist juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles